maanantai 14. elokuuta 2017

Kuusamo: Riisin rietas 10,7km, Riisitunturi

Riisin rietas oli Valtavaaran huiputuksen ohella koko reissun kauneimpia reittejä. Pidin erityisesti vaihtelevista maisemista; oli vuoristoa, metsää, jokia, soita, lampia, peltoa ja paljon erilaisia värejä. Nana tykkäsi hirveästi kun pääsi oikein kunnolla kuntoilemaan.

Reitti oli melkoisen pitkä ja hieman miinuspisteitä tulee siitä, ettei se ollut täysin valmis vielä, mutta varoituskylttejä ei näkynyt ennen kuin vasta reitin LOPUSSA. Jouduimme tarpomaan muutaman kilometrin erittäin vetisellä suolla ilman pitkospuita ja sen jälkeen vielä pari viimeistä kilometriä hiekkatietä vettä hölskyvillä kengillä / märillä tassuilla. Suon jälkeen viimeinen nousu takaisin Riisitunturille oli jo hieman tuskaisa, ja Nanakin päästi pienen piippauksen siinä, että eikai me mennä uudestaan, kai me mennään jo autolle. Pieni nousu varmaan hämäsi siinä, aika nopeaan alkoi reitti taas laskeutua kohti autoa, Jennyä, Iloa ja Hupia, jotka olivat päättäneet mennä sillä kertaa lyhyemmän reitin, koska Hupi oli käyttäytynyt poikkeavasti ja mennyt makuulle. Ehkä se oli väsynyt edellisen päivän vaelluksesta, varsinkin kun ei ollut pystynyt ilmeisesti ötököiden takia nukkumaan.
1 kommentti:

  1. Niin upea paikka oli kyllä Riisitunturikin! <3 Ai että. Pakko päästä joskus uudestaan. Hupin homma oli kyllä todella outo. :-D Ja kun se loppui alun jälkeen. Ehkä ne oli sittenkin ällöttävät valjaat, ota nyt Hupinaattorista sitten selvää. XD <3

    VastaaPoista