maanantai 16. tammikuuta 2017

Joulukuun tohinoita

Joulukuussa tapahtui vaikka mitä ja kiirettäkin tuppasi olemaan. Nana ja Viltsu aloittelivat ensimmäiset kunnon leikit yhdessä kun kissakin nyt sitten vihdoin uskaltautui lattialle pennun kanssa. Ensimmäisistä varovaisista painileikeistä sainkin napattua videon. Jälkeenpäin meno on vain mennyt villimmäksi ja juoksevat välillä kotia päästä päähän :D. Ihanaa, että ovat kaverustuneet, kun aluksi pelkäsin, että kissa pysyttelisi vain poissa ja piilossa jossain.


Joulukuussa aloitimme Nanan kanssa metsälenkkeilyt ilman hihnaa, mutta kumminkin liinassa. Saan siitä sitten otettua kiinni luoksetulokutsun jälkeen tarvittaessa jos pentu yrittää vielä vaikka pyrähtää kohti vastaantulijaa. Luoksetulo ja vieressä pysyminen on kuitenkin tuntunut niin vahvalta, että varmaan menisi ilman liinaakin yhtä hyvin. Kai se on ennemmin itselleni tuonut semmoista turvallisuudentunnetta. Olen päästänyt vapaana menemään vain tutulla reitillä metsän keskellä, niin tiedän ettei ole autoteitä lähellä. Nana on vielä turhan kiinnostunut liikkuvista autoista, mutta metsässä pitää hienosti etäisyyden tarpeeksi pienenä niin, että näkee ja kuulee mut hyvin. Tulee myös välillä ihan itse luokse moikkaamaan ja tarkistamaan, että onhan vieläkin ihan ok juosta edempänä ^^. On se niin ihana.



Nana tottelee kyllä erittäin hyvin käskyjä ollessaan vapaana ja tarkkailee mua valppaasti. Toivottavasti tämä pysyy yli murkkuiän vai onko liikaa vaadittu :D. 


Sisällä reenailtiin malttia ja sekin edennyt jo huimasti kuukaudessa. Ruokaa odotetaan. Aidatulta alueelta poistuessa odotetaan. Nana odottaa myös nätisti ulos lähtiessä eteisessä istuen tai makoillen, että saan vaatteet ylleni ja sille pannan kaulaan. Kotiin tullessa meinaa intoilla ja juosta kissan perään unohtaen, että panta ja hihna pitää ottaa pois, mutta odottaa kyllä pyydettäessä ja silmiin katsomisen jälkeen olen antanut luvan lähteä. Usein ampaiseekin luvan saatuaan heti etsimään kissan.

Kerran kun olin jo pukenut ja tajusin, että kännykkä puuttuu, pyrähdin pois Nanan näkyvistä hakemaan kännykkää makuuhuoneesta ja siinä se pentu edelleen istui eteisen matolla odotus-käskyn alla, vaikken ollut erikseen vahvistanut pikkuhiljaa näkyvistä poistumistani. Myöhemmin toki voi käyttää selkeämmin istumista tai makaamista paikallaanpysymiseen, mutta koska niihin ei ole vielä saatu juuri aikaa tai häiriöitä mukaan, niin vielä ei voi. Eli tällä hetkellä käytössä "odota", jolla koira pysyy samassa kohtaa, mutta saa valita istuuko vaiko makoileeko. En edes ole ihan varma miten tämän opetin, mutta koira jostain syystä osaa sen :D. Varsinainen koiran kouluttaja minäkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti